ترکیه در سال های اخیر به مقصدی برای دانشجویان پزشکی تبدیل شده است که قصد ادامه تحصیل در این رشته و یا مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند. ترکیه یک کشور اروپایی است، علاوه بر فرصت های تحصیلی و زندگی، فرصت های فرهنگی زیادی را ارائه می دهد و می تواند پلی به اروپا و تجربیات بین المللی زندگی برای دانشجویان ایرانی باشد.

کسانی که مایل به تحصیل در رشته هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری هستند ممکن است تحصیل در دانشگاه های ترکیه را در نظر بگیرند که برخی از نمرات آزمون آنها برای ورود به دانشگاه های دولتی در ایران کافی نیست یا کسانی که مایل به کسب تجربه تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند. بوقلمون. ترکیه کشور مهاجرت تحصیلی برای بسیاری از دانش آموزان ایرانی است. اما باید بدانند که اقامت در ترکیه از طریق تحصیل برای برخی از رشته ها مانند رشته پزشکی چندان آسان نیست. برای مهاجرت به ترکیه با شرکت مهاجرتی همراه باشید.

در مورد مهاجرت به ترکیه و تحصیل در این کشور باید از قبل همه جوانب و گزینه ها بررسی شود، شرایط زندگی شما، میانگین مدرک تحصیلی، میزان پولی که می توانید اختصاص دهید، برنامه بلند مدت شما برای آینده و . سبک زندگی خود را، بهترین تصمیم را بگیرید

کدام دانشگاه را برای تحصیل در ترکیه انتخاب کنید؟

کسانی که قصد مهاجرت از طریق تحصیل به ترکیه را دارند باید بدانند که اساسا دو نوع دانشگاه در ترکیه وجود دارد:

دانشگاه های دولتی

دانشگاه خصوصی

دانشگاه های دولتی ترکیه از طریق دو نوع امتحان دانشجو جذب می کنند:

شب

YÖS مخفف "Examination for International Students" است. این آزمون برای تمامی دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند اجباری است. سالانه هزاران دانش آموز از ملیت های مختلف در ترکیه در این آزمون شرکت می کنند. بر اساس نتایج آزمون YÖS، دانشجویان خارجی می توانند در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کنند و دانشجویانی که نمرات کافی را کسب کنند، واجد شرایط ورود به دانشگاه هستند. این آزمون شامل ارزیابی مهارت های ریاضی، هوش و هندسه است.

I-SAT

SAT یک آزمون هیئت کالج آمریکایی است که در 192 کشور برگزار می شود و شامل دو بخش در ریاضیات و ادبیات انگلیسی است که هر کدام 800 امتیاز دارند. بخش ریاضی این آزمون راحت تر از بخش ادبیات است. کسانی که سطح آیلتس بین 6.5 تا 7 دارند می توانند چند ماه دیگر برای آزمون SAT آماده شوند.

دانشجویان بین المللی می توانند به یکی از این دو روش وارد دانشگاه های دولتی شوند. اما مهم این است که ت دولت ترکیه در سال های اخیر نشان داده است که تمایل زیادی برای پذیرش دانشجویان خارجی در دانشگاه های دولتی وجود ندارد.

چالش های مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل پزشکی

دانشگاه های دولتی و خصوصی در ترکیه طرح ها و برنامه های مختلفی برای جذب دانشجو دارند و تقریباً همه دانشجویان بین المللی را می توان در آنها یافت. اما برای کمک به رشد دانشگاه های خصوصی، دولت ترکیه تصمیم گرفته است که دانشجویان خارجی یا کسانی را که می خواهند در ترکیه تحصیل کنند به دانشگاه های خصوصی هدایت کند. پیش از این تعداد دانشجویان ترک و خارجی در دانشگاه های دولتی ترکیه تقریباً یکسان بود، اما در سال های اخیر تعداد دانشجویان خارجی در این دانشگاه ها 80 درصد کاهش یافته است.

قوانین دیگری نیز وجود دارد که سال هاست به طور غیررسمی اجرا می شود. آنها سال گذشته این قانون را در ترکیه تصویب کردند اما اجرای رسمی آن را تا سال آینده به تعویق انداختند. این قانون می گوید که هر دانشگاه می تواند تنها 10 درصد از سهمیه خود را به دانشجویان یک کشور اختصاص دهد.

بر اساس تصمیم دولت ترکیه و دانشگاه این کشور در برخی از رشته ها مانند پزشکی و دندانپزشکی ظرفیت به میزان قابل توجهی کاهش یافته و تعداد متقاضیان افزایش یافته است، احتمال پذیرش بسیار کم است. مثلاً اگر قبلاً یک دانشگاه دولتی می توانست 100 دانشجوی ترک و 100 دانشجوی خارجی بپذیرد، اکنون فقط 20 دانشجوی خارجی و فقط 2 دانشجوی ایرانی. این به دانشجویان ایرانی شانس بالایی برای ورود به این دانشگاه ها می داد، مگر اینکه حداقل 19 سال فارغ التحصیل شده و دارای سوابق تحصیلی عالی باشند.

این امر همچنین شانس بسیاری از دانش آموزان ایرانی را برای قبولی در آزمون YÖS کاهش داد. همچنین به این دلیل است که کسانی که می خواهند در این رشته ها تحصیل کنند اغلب در دبیرستان در رشته تجربی بوده اند و به همین دلیل پایه ریاضی آنها چندان قوی نیست و از طرفی دو کنکور. همانطور که گفتیم دانشگاه های ترکیه بر پایه ریاضیات هستند.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق دانشگاه های خصوصی

یکی دیگر از گزینه های دانشجویان، دانشگاه های خصوصی در ترکیه است. تعداد کمی از دانشگاه ها توسط ایران به رسمیت شناخته می شوند، اما تعداد بیشتری از آنها توسط سایر کشورهای جهان به رسمیت شناخته می شوند. در رشته پزشکی و دندانپزشکی چندین دانشگاه خصوصی وجود دارد که بدون مدرک دانشجو می پذیرند. شهریه سالانه دانشگاه های مورد تایید ایران در این رشته ها معمولاً از 20000 دلار شروع می شود و در سال 2024 به 33000 دلار می رسد. هزینه تحصیل در دانشگاه هایی که در ایران معتبر نیستند اما در سایر کشورها معتبر هستند از حدود 10000 تا 20000 دلار متغیر است که تقریباً نیمی از شهریه دانشگاه های معتبر ایران است.

از سوی دیگر، کسانی که به فکر مهاجرت به ترکیه هستند و علاقه مند به پزشکی هستند، باید بدانند که درآمد یک پزشک ارشد در ایران در حال حاضر بین 20 تا 30 میلیون تومان در ابتدای کارش است، اما درآمدی که به دست می آورد. . مهاجرانی که در ترکیه تحصیل کرده اند پس از اتمام تحصیلات پزشکی، از 60000 لیر در ماه شروع می کنند. به همین دلیل قبل از انتخاب دانشگاه باید بدانید که آیا می خواهید پس از فارغ التحصیلی به ایران بازگردید یا خیر.

نکته بسیار مهم دیگری که در تصمیم گیری موثر است این است که در ترکیه اتباع خارجی در سه رشته دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی مجاز به کار نیستند، هرچند مجاز به تحصیل هستند. اما کسانی که در ترکیه در رشته پزشکی و پیراپزشکی تحصیل می کنند می توانند پس از حداکثر شش سال تحصیل وارد بازار کار شوند و پس از پنج سال کار تابعیت ترکیه شوند.

مزیت اصلی تحصیل پزشکی در دانشگاه های ترکیه این است که دانشگاه های زیادی در ترکیه با شهرت بین المللی بالا وجود دارد و برخی از دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه نیز مورد تایید وزارت بهداشت ایران هستند. به همین دلایل تعداد متقاضیان این دانشگاه ها در ایران افزایش یافته است.

مزایای تحصیل در خارج از کشور ترکیه

از مزایای اصلی مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می توان به فرصت های شغلی متفاوت و هزینه های تحصیلی کمتر نسبت به سایر کشورهای اروپایی اشاره کرد:

انواع قراردادهای آموزشی

ترکیه دارای دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی با استانداردهای بین المللی است. این کشور برنامه های تحصیلی مختلفی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می دهد. روش های مختلف پرداخت شهریه، تخفیف های دانشگاهی، روش های مختلف زندگی برای دانشجویان و پروژه های متعدد، بورسیه ها و برنامه های تحصیلی دانشگاه های ترکیه به شما امکان استفاده از گزینه های مختلف را می دهد. در تحصیل و انتخاب رشته و دانشگاه متناسب با اهدافتان. و علایق . به فلان به فلان

شهریه مقرون به صرفه

هزینه تحصیل در ترکیه معمولا کمتر از کشورهای اروپایی و آمریکایی است. این به ایرانیان کمک می کند تا با بودجه کمتری در خارج از کشور تحصیل کنند. علاوه بر این، هزینه زندگی در ترکیه معمولاً نسبتاً پایین است.

فرصت های شغلی

ترکیه بازار کار بزرگ و رو به رشدی دارد. با مهاجرت به ترکیه و یا تحصیل در این کشور می توانید فرصت های شغلی بهتری بدست آورید. علاوه بر این، اگر می خواهید پس از اتمام تحصیلات خود به ایران بازگردید، مدرک تحصیلی شما در خارج از کشور به شما کمک می کند تا مزیت رقابتی بیشتری در بازار کار ایران کسب کنید.

فرهنگ و زبان

ترکیه کشوری با تنوع فرهنگی و تاریخی فراوان است. با زندگی در ترکیه می توانید با فرهنگ و زبان ترکی آشنا شوید و محیط بین المللی و اروپایی را تجربه کنید.

موقعیت جغرافیایی

ترکیه پل ارتباطی بین آسیا و اروپا محسوب می شود. این موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد به شما این امکان را می دهد که پس از مهاجرت به ترکیه به راحتی به سایر کشورهای اروپایی سفر کنید و از فرصت های مهاجرت یا کار در منطقه استفاده کنید.

شرط قبولی در آزمون و کسب درآمد بالا در ماه

راهنمای کامل تحصیل در خارج از کشور ترکیه

بهترین روش های مطالعه برای دانش آموزان کنکور تجربی

چطور در اروپا کار دانشجویی پیدا کنیم؟

ساده ترین راه برای قبولی در آزمون رانندگی چیست؟

ترکیه ,دانشگاه ,تحصیل ,دانشجویان ,مهاجرت ,کشور ,وجود دارد ,دانشجویان خارجی ,طریق تحصیل ,رشته پزشکی ,تحصیل کنند ,سایر کشورهای اروپایی ,دانش آموزان ایرانی
مشخصات
آخرین جستجو ها